Terug naar alle evenementen

"Le Nozze di Figaro" Mozarts in zakformaat

  • Bonifatiuskerk Almere 239 Contrabasweg Almere, FL, 1311 LB Netherlands (kaart)

"Le Nozze di Figaro"

Mozarts opera in zakformaat

Olga Adamovitch & Victoria Pankratova (sopranen)

Florian Just (bariton)

Irina Bogdanova (piano)

Harry-Imre Dijkstra (verteller)

zo 8 september 2024, 19:00-21:00

Prijzen: Volwassenen: € 25

Kinderen: t/m 12 GRAtis

Kinderen:12 T/M 18 jaar oud: €10

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft een pauze

Dit klinkt als een fascinerende voorstelling van Mozart's opera "Le Nozze di Figaro" .

De semi-scenische aanpak, waarbij het vooral draait om de muziek met minimale scenische elementen, biedt een unieke manier om te focussen op de prachtige composities en vocale uitvoeringen.

Met zangers zoals Olga Adamovitch, Victoria Pankratova en Florian Just, Irina Bogdanova op piano en Harry-Imre Dijkstra als verteller, belooft het een hoogstaande uitvoering te zijn.

Olga Adamovitch(sopraan)

Geboren in Karaganda, behaalde Olga haar zangdiploma aan de Muziekschool in Sint-Petersburg en vervolgde haar studie aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium bij professor T. Novicenko. Ze behaalde ook een zangdiploma aan het Conservatorium "G.B. Martini" in Bologna onder professor Wilma Vernocchi en voltooide een tweejarig programma aan het "A. Peri" Instituut voor Muziek in Reggio Emilia.In 1999 debuteerde ze in het Conservatoriumtheater in Sint-Petersburg als Zemfira in "Aleco" van S. Rachmaninov. Olga vertolkte rollen als de Gravin in "Le nozze di Figaro", Mimì in "La Bohème", de Prinses in "Doornroosje" van S. Pleshak en Micaela in "Carmen". Ze voerde ook "Iolanta" van P. Thaikovskij en "Stabat Mater" van G. Pergolesi uit in de Filarmonische Zaal. In 2002 trad ze op bij de Lyric Academy in Osimo, waar ze Berta in "Il Barbiere di Siviglia" en Donna Anna in "Don Giovanni" speelde. In 2004 speelde ze Anna Glavari in "Die lustige Witwe" tijdens het honderdjarig jubileum onder leiding van A. Fiorini in grote Italiaanse theaters. Olga won verschillende nationale en internationale concoursen en ontving een studiebeurs van Emilia-Romagna voor het tweejarige programma van de Lyric Academy of Bel Canto in Vignola onder leiding van Mirella Freni. Ze volgde kamermuziekcursussen bij maestro C. Desideri en masterclasses bij Raina Kabaivanska, Luigi Alva en William Mateuzzi. In 2005 trad Olga op in "Malombra" van M. Bossi in het Teatro Comunale in Bologna en bij een benefietconcert in het Teatro Manzoni. Met het Bolognese Kamerorkest voerde ze het "Stabat Mater" van G. Pergolesi uit onder leiding van G. Giovannini. Van 2006 tot 2009 werkte ze samen met verschillende muziekinstellingen, gaf talrijke concerten en vertolkte Santuzza in "Cavalleria Rusticana" in Voghera, Lecco en in het Vittoriale Theater in Gardone Riviera. Ze trad ook op tijdens muziekfestivals in San Benedetto Po en Ostiglia, en voerde "Carmina Burana" van C. Orff uit met het Mantua Orkest.

Werd geboren in Sint-Petersburg (1974), Rusland.Volgde het Leningrads Muziek College in de richting koordirigente (1989 -1993) en studeerde daarna af voor muziek en cultuur aan de St. Petersburgse Universiteit voor Humanistiek (1993 -1997). Mevrouw Pankratova begon haar professionele carrière in het theater van muzikale komedie in Sint-Petersburg (1998), waar ze al snel een van de leidende zangeressen werd.In 2008 studeerde ze af aan het St.-Petersburgse Staats Conservatorium (zang richting: opera, onder professore Sofia Jalosheva, nationaal  bekend actrice en soliste aan het welbekende Mariinsky Theater in St. Petersburg). Als professionele zangeres is zij winnares van de hoogste onderscheidingen, waaronder die van het Internationaal muziekfestival  Kust van de Hoop (Bulgarije, 1998) de Grand-Prix van de Internationale Competitie De Lente van romantische liedjes (Sint-Petersburg, 2002) en een Eerste Plaats bij het Internationale Vocalisten Concours Romanciada (Moskou, 2003), Eerste Plaats bij het Internationale Vocalisten Concours genaamd Isabella Jurjeva (Estland,Tallin, 2014) In dat jaar nam mevrouw Pankratova tevens deel aan masterclasses bij Elena Obraztsova, en nam deel als student aan de zomer Vocal Studio in Italië (Rimini), in de klas van professor Pazolini en Maestro Carlo Pari. Viktoria's stem is die van een lyrische dramatisch-sopraan. In het Theater van het Conservatorium zong ze partijen zoals: Tatyana (Eugeny Onegin van Tsjaikovski) en Contessa (De bruiloft van Figaro van Mozart) en Tosca (Tosca Puchini). In Theater van Musical Comedy zong ze partijen als: Tangolita (Ball in de Savoie, Abrakham), Silva (Silvia Kalman), Gypsy (Gravin Maritza Kalman), Diana (De hond in het hooi Gladkov), Boulotte (Blauwbaard Offenbach), Teodora (Mister X Kalman). Ze is op tournee geweest in Duitsland, de verenigde Staten en Zwitserland. In 2005 verzorgde ze tijdens een grote tournee door vele staten van de VS een show-programma. Elk jaar neemt ze deel aan verschillende concerten waaronder die in de Saint-Petersburgse Algemene Concert Hall, Moskou Column Hall, Moskou concertzaal Rossia. In 2004 nam ze deel aan het prestigieuze Tushinsky Festival in Moskou het Poesjkin Festival in Sint-Petersburg, en het Concours Festival in  Albanië, "Maria Craia".

@foto Jeroen C.van Zijp

Bariton Florian Just

Geprezen om zijn teksthelderheid, expressiviteit en klankcultuur (Komische Oper Berlin), zijn warme, veelzijdige en elegante bariton (CD Éternelle Dualité), glanzende klankkleur en vocale plasticiteit (Teatro Colon/Buenos Aires), geniet de in Amsterdamse gevestigde bariton Florian Just van een gevarieerde internationale carrière op het opera- en concertpodium, maar ook in de oratorium- en kamermuziekwereld.

Florian begon al op vroege leeftijd met zijn muzikale opleiding bij het Dresdner Kreuzchor en voltooide zijn studie aan de Conservatoria van Amsterdam en Metz bij Udo Reinemann.
Hij is regelmatig te horen als solist in o.a. Bachs Weihnachtsoratorium (Staatskapelle Dresden, Concertgebouw Kamerorkest), zijn Passies (Nederlandse Bachvereniging, Noord Nederlands Orkest, Gelders Orkest, Northern Consort), Mahlers Liederen (De Philharmonie, Ebony Ensemble), Brahms‘ Requiem en Orffs Carmina Burana. Hij zong de hoofdrollen  in Monteverdi’s L’Orfeo (Holland Opera), Debussy‘s Pelléas et Mélisande (Muziektheater Transparant), Subotniks Jacob’s Room (Bregenzer Festspiele), Xenakis’ Oresteia  en Aïs (Teatro Colon/Buenos Aires en Teatro Argentino/La Plata) en was te horen  als Enrico in Haydns L‘isola disabitata (Grachtenfestival), als Micha in Dvoraks Bruid te koop (Nederlandse Reisopera) en zong tijdens de Zaterdagmatinee van het Concertgebouw Amsterdam in Bergs Wozzeck en  Strauss’ Elektra. Hij werkte met dirigenten zoals Frieder Bernius, Jos van Veldhoven, Markus Stenz, Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw, Klaas Stok, Vaclav Lúks, Peter Dijkstra, Arturo Tamayo en Alejo Peres.
Florian Just won zowel de Vriendenkrans als de persprijs van het Concertgebouw Amsterdam en de Schubertprijs op het concours „Schubert und die Musik der Moderne“ in Graz.
In 2016 verscheen in samenwerking met pianist Jan-Paul Grijpink zijn door de internationale pers geprezen debut-CD Monologe. In Oktober 2022 verscheen zijn alom geprezen 2de CD Éternelle Dualité met Franstalige liederen in begeleiding van piano, fluit en cello.

Irina Bogdanova werd geboren in St.-Petersburg en begon op haar zesde met pianolessen aan het Okhta Center of Aesthetic Education bij Irina Terentieva en Galina Ehrngren. In 1992 behaalde ze haar diploma met een gouden medaille. Al op jonge leeftijd gaf ze concerten in St.-Petersburg, waaronder in het House of Composers en House Ofitserov. Van 1992 tot 1995 studeerde Irina aan het Muziek Instituut van de Hertzen Pedagogische Universiteit in St.-Petersburg bij Yuri Stoyanov en volgde ze lessen bij Nina Perunova en Galina Kalinina. Ze toerde door Europa, Engeland, en de VS, eerst met een zanggezelschap en later als pianiste, koorrepetitor en begeleider. In 1988 kwam ze voor het eerst naar Nederland voor concerten en vestigde zich in 1995 in Twente. Daar werkte ze als vaste pianiste en begeleider bij het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen en De Vriezenveense Harmonie.Tussen 1993 en 1997 verkende Irina de keuze tussen klassieke zang en piano. Ze volgde zangopleidingen aan het Conservatorium Zwolle bij Felix Schoonenboom en pianolessen bij Henry Struiwig. Op advies van haar zangdocent besloot ze zich volledig op piano te richten en voltooide in 2002 haar bachelorstudie bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze volgde masterclasses van onder anderen Murray Perahia, John Bingham, Claude Hellfer, Peter Feuchtwanger, Stanley Hoogland, en Lazar Berman.In 2003 behaalde ze het diploma "Alto perfezionamento musicale" bij Lazar Berman aan de Accademia di Alta Formazione Artistica e Musicale Lorenzo Perosi, wat haar de gelegenheid gaf privélessen bij hem thuis in Florence te volgen. In Italië won ze de tweede prijs bij het Concorso pianistico Bologna “Marco Fortini”. In 2005 voltooide ze haar masterstudie bij Martijn van den Hoek aan het Utrechts Conservatorium. Van 2006 tot 2009 was ze hoofdvakdocente piano aan dit instituut. Sinds 2006 werkt ze als pianodocente bij de Gooische Muziekschool en heeft ze haar eigen praktijk, Pianoles Zaandam.

Harry-Imre Dijkstra speelt, schrijft, reist en denkt na. Hij studeerde klarinet aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en in St. Petersburg in Rusland, met steun van het voormalige Prins Bernhardfonds. 

Hij won verschillende prijzen bij internationale kamermuziekconcoursen en specialiseerde zich tot kamermusicus, met een voorkeur voor minder bekend repertoire en muziek uit Midden- en Oost-Europa. Naast optredens in vaste samenwerkingen met internationale ensembles zoals het Praagse Bennewitz Kwartet was hij ook te gast bij het vermaarde Prazak Kwartet en het Altenberg Trio. Daarnaast arrangeert en componeert hij, zowel voor eigen gebruik als voor educatieve doeleinden.  Ook heeft hij honderden radioprogramma's geproduceerd en gepresenteerd en geeft hij al vele jaren lezingen en concert-inleidingen door heel Europa.

Latere gebeurtenis: 22 september
PIANOWERELD: BORYS FEDOROV